05 oktober 2011

Pysseltips! Fåglar och moln

Av svärmor fick jag överta en idébok, en gammal goding från 1971. Boken är fylld med massa spännande pysseltips och förslag till snickerier. Mallar och beskrivningar finns för varje idé. Fågelmobilen som syns ner till höger på boken tyckte jag skulle hänga över lilla Doris säng, så en sån har jag gjort!Gör så här: Klipp ut två molnbitar, gör en skåra upptill resp. nertill i varje molns mitt, så att de passar in i varann (se mall). Klipp ut 5 fåglar och 5 vingar, och klipp skårorna (vingens mitt och under fågelns stjärt) så att de passar in i varann. Måla ögon och näbb. Använd synål och sy i tråd på fågelns mitt som fågeln ska hänga i. Gör även hål i näbben (med grövre nål) om du vill att fågeln ska ha en lingonriskvist. Gör, med hjälp av en synål, hål i molnet på 5 lämpliga ställen där fåglarna knyts fast. Kräver lite pill för att det inte ska bli skevt.

Bästa tipset är att använda kartong till att göra molnet och stadigt papper till fåglarna, det behövs för att få mobilen att hänga snyggt helt enkelt. Det gröna garnet ska symbolisera lingonriskvisten eftersom det givetvis är fredsduvor som svävar under molnet hemma hos oss (man är ju lite påverkad efter en uppväxt med medlemskap i Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen...).

Ett större pyssel vi genomförde i helgen var tapetsering av köket, vi gick från vågigt, dimmigt grågrönt till kantigt och färgglatt!

3 kommentarer:

 1. Så kul att få en sån gammal goding;) Önskar dig en jättefin lördag. Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för den fina utmärkelsen...månadens budgettips minsann. Inte illa. :) Och du är ju bara heeelt otroligt duktig. Vilka fina väskor du gör!! Jag är imponerad minst sagt. Snyggt i köket blev det också. Och fågelmobilen. Urläcker! Klart det ska vara fredsduvor! Men är det verkligen lingonkvistar de har i näbben? Jag har alltid trott det är olivkvistar men jag brukar vara förvirrad så det är säkert fel.
  Ha en härlig dag! Kram!

  SvaraRadera
 3. Men jag är från Värmland och där finns det mest lingonriskvistar...

  SvaraRadera