08 maj 2012

Första jackan av sagogryn

Jag har tidigare inte sytt någon jacka och jag har dragit mig lite för att göra det; det verkar svårt har jag tänkt. Men så satte jag igång tillsist. Jag ritade av delar från systerdotterns manchesterjacka för den är himla fin. Sen har jag sytt på fri hand och improviserat mig fram till det färdiga resultet som visas nedan. Det blev några extrasömmar som snygga detaljer, utanpåsydda fickor, muddar i ärmsluten och inkilningar av fodertyget på bakstycket. Jag är nöjd! Men erkännas ska att jag några gånger under arbetet med jackan har svurit och tänkt att nästa gång ska jag följa ett mönster... vi får se. Tror inte jag syr en jacka till på ett tag, det tog oerhört lång tid. Doris klär verkligen i det nya ytterplagget, och den ska passa som både vår- sommar- och höstjacka. Yttertyget är återanvänt jeanstyg och fodret är det gröna med hjärtan från Åhléns. Och kepsen sydde jag ifjol till storebror men har nu fått ärvas av lillasyster.


7 kommentarer:

 1. Men gud så fin den blev!!! Vill också ha en till Mumma, så sätt igång och sy bara :) Jag hoppas du sparat mönstret.

  SvaraRadera
 2. Gud va stolt du måste vara över dig själv! Jag säger bara: FANTASTISK!
  "Bengan-Anna"

  SvaraRadera
 3. Vaddå mönster Jennie?!... Sånt sysslar jag inte med. Så ofta. Ja Anna jag är lite stolt faktiskt, vill att D ska kunna ha den lääääänge!

  SvaraRadera
 4. Jackan blev hur fin som helst. Maja kan inte fatta hur någon kan vara så duktig på att sy.
  /Åsa

  SvaraRadera
 5. sååå otroligt fin!!! Vad tar du för en sån i strl 98.. fast du kanske inte säljer jackor? H. Sofia.N

  SvaraRadera
 6. Nej Sofia, jag är inte redo att sy jackor på beställning. Kanske i framtiden... Men mycket annat kan man beställa från mig!

  SvaraRadera