16 april 2012

Mini-sy-lan - prova det!

Igår söndag arrangerade vi ett sy-lan här i Uddevalla. Kan verkligen rekommenderas! Här kommer några tips till er som är sugna på att arrangera; Maila ut till 5-7 sykompisar och be dem locka med sig 2-3 andra sömnadsintresserade så har man ett gött gäng med några som känner varann och några okända. Vi var 16 personer som klippte, broderade, sydde, stickade, virkade, ritade mönster osv osv från nio på morgonen till sju på kvällen. Istället för det traditionella som lan brukar utfodra (läsk, energidryck, snask?!) inledde vi dagen med frukostbuffé och en liten pratstund där vi berättade lite om oss själva och vad vi gillar att skapa. Sen satte vi igång och nördade oss, tog en pizzalunch efter några timmar, jobbade vidare och sen en fikapaus innan kvällen. Vi var på en skola med en stooooor sal, helt perfekt då det gick att breda ut sig åt alla håll. En sån här dag finns det även utrymme för att utbyta idéer, tips, byta/sälja tyger och ge varann knep & knåp som underlättar i skapandet. Det var en helskön dag, men lite trött var jag allt igår kväll måste erkännas.  Tack till er som var med, vi gör om det i höst! 
4 kommentarer:

 1. ja det gör vi!!! tack jana och tack ni andra som var med och läser detta! toppendag tycker koppoms-elin <3

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen så trevligt och jag ser fram emot hösten;) ... och maj såklart :) Tittade in på hemnet på ett hus på Ulvstigen, över barnsängen hänger ett lapptäcke som det mkt väl kunde stå SAGOGRYN på.. Hittade dock ingen logga, du får väl kolla om du känner igen det ;)

  SvaraRadera
 3. Ja just, maj var det också, och nån gång i sommar med hoppas jag.
  Det är ett lapptäcke från mig i present till det minsta barnet som bor där! Och tavlan över sängen med namn har jag också gjort, det var en doppresent...

  SvaraRadera
 4. Vilken bra idé med sy-lan! Ni ser ut att ha det bra där! Fin blogg!

  SvaraRadera