31 januari 2013

Bokstavspyssel

Förra veckans vabdagar innehöll några korta vinterfina utevistelser och desta mer innetid med bland annat pyssel för både stora (jag) och små (barnen). Jag har hela alfabetet i mallar, jag för över bokstäver till kartong och limmar över snyggt mönstrat papper. Vem är Elias då? Jo, Elias är en liten söt en och mamman trodde att bokstäverna skulle hamna på dörren till hans rum.

 


 
 

27 januari 2013




Det blev MIRJA som lottades fram som vinnare i tävlingen och vinsten är den här svartvita necessären;
 GRATTIS Mirja! Jag mailar dig om leverans.



25 januari 2013

Klänning av skjorta


 
Jag tycker om tanken på att ta hand om det man har och att sen rent praktiskt också göra det är än bättre. Det går att göra genom att till exempel hitta nya användningsområden för plagg som har gjort sitt men ändå inte är slitna och nötta helt och hållet. Jag har tidigare skrivit om att jag syr barnklänningar av avlagda och undangömda skjortor (går att läsa mer om det HÄR), och här är ett exempel på en sådan. Knäppningen hamnar på bakstycket och alla veck ger ett fint fall. En vän ska på dop och undrade om jag kunde sy en doppresent. Gärna en klänning som skulle passa under både våren och sommaren,  Ett angenämt uppdrag och resultatet blev en blå skapelse med trikå upptill och skjorta nertill. Klänning i detta stuk går bra att beställa, hör i så fall av er till sagogryniuddevalla@hotmail.com.  Har ni skjortor som ni inte vet vart ni ska göra av, och som är hela och fina nertill, hör av er till mig...
 
Tips! , tävlingen nedan pågår till söndag 27 januari kl. 12:00!
 


23 januari 2013

Tävling! Tävling! Tävling!


 
 
Jag vill gärna starta året med positiva händelser och att lotta ut en sagogrynprodukt är definitivt en sådan grej! Skriv en kommentar här nedan och lämna din mailadress och du är med i utlottningen! Om du dessutom delar eller tipsar om den här sidan på din facebooksida/blogg/hemsida får du en extra lott i dragningen.Tävlingen pågår fram till söndag 27 januari kl. 12:00. Vinnaren får den tjusiga necessären som visas nedan. Den mäter ca 18 x 14 cm, är fodrad med mjuk vaxduk och har ett snyggt och praktiskt hänge på ena sidan.
 
 
 
 
Lycka till!



20 januari 2013

Pysseltips - Förändra med tejp


Tejp och möstrad plastfilm är ett bra och lättsamt pyssel. Det kan liksom bli en stor förändring med både färger och mönster utan att det blir ett alltför stort projekt. På följande bilder har jag använt vanlig glansig mönstrad tejp och mönstrad plastfilm. Särskilt kul att pimpa små byttor, lådor och burkar för såna där småsaker som annars dräller omkring. De kan ju ligga i lådan ett tag i alla fall, nu när den till och med är namnmärkt. Låt dig inspireras!




18 januari 2013

Kuddar


































Kuddar från vårt hem. De flesta av fodralen har jag sytt av gamla eller nya tyger eller så har det varit halvfärdiga fodral från second hand som jag sedan färdigställt. Några har vi köpt, som den med rådjuret till exempel. Några har vi haft länge, de är slitna och lortiga och behöver bytas ut. Skönt att få en anledning att sy nya! Den runda stora är mer en sittpuff än kudde kanske och sydd av många snitslar - ett roligt projekt jag drog igång (och slutförde) när jag var höggravid för 2 år sen, perfekt tidsfördriv för en i väntans tider.

13 januari 2013

Favorit i repris; Fåglar och moln papperspyssel

Jag kan se på min statistik att ett populärt inlägg på min blogg är det om fåglar och moln som papperspyssel. Det är ett inlägg jag gjorde för ett tag sen, där finns en beskrivning och du kan läsa det HÄR. Jag kan nu ge ett till exempel på hur man kan göra då jag precis gjort färdigt en beställning på fåglar och moln, där det önskades ett vitt moln med fåglar i olika färger. Det ska bli ett skådespel för en liten krabat som kommer att få titta på svävande fredsduvor (för mig är det den sorten i alla fall) som ändrar riktning och snurrar och fladdrar till då och då. Mycket bra tips till små filurer som börjat upptäcka omvärlden. Och dessutom till större barn än så. Vår tvååring har en fåglar-och-moln-mobil över sin säng och den gillar hon att ligga och titta på i samband med att hon ska somna.  Det är ett jättekul papperspyssel som går att variera i oändlighet med färger, mönster och fågelsorter!




 

10 januari 2013

Nysytt januari 2012

 
En sexårig kompis till oss fick en tunika i härlig turkos färg i present, det lyser upp i januarimörkret och passar ju finfint till vår och sommar också. Lite lätt utsvängd modell med blommiga ärmar med muddslut samt blommig halsringning. Sydde lite på måfå och blev nöjd med resultatet! Lapptäcket är en beställning till en familj som i vår ska få sin femte familjemedlem. Det skulle gå i grönt och innehålla elefanter, vilket funkade fint ihop!
 
 

07 januari 2013

Pimpade glas och söt förvaring




Nyåret firades med stora och små och jag pimpade glasen på enkelt sätt. Jag använde en mall och klippte ut stjärnor, skrev namn på och klippte ett litet jack för att trä på foten på glaset. Det besparar många frågor om vems glas som är vems - bra partytips helt enkelt!

Nytt år och en ny variant på förvaring i storlek "liten necessär". En rem gör det enkelt att bära den och hänga av på lämplig krok i exempelvis badrummet eller i hallen. Tålig insida med vaxduk gör det både praktiskt och snyggt till förvaring av pengar, smink, pennor, "survival things" eller annat. Välkommen att kommentera här nedan eller maila till sagogryniuddevalla@hotmail.com om du vill beställa, dessa kostar 140 kr inkl moms och kan fås i diverse färger och mönster.

02 januari 2013

s a g o g r y n 2012



















































2012 gav mig många idéer och en del var jag ju helt enkelt tvungen att prova! Bilderna visar ett urval av dem.
 
Januari: Pappersvimplar kan man inte få för många av
Februari: Mitt största projekt hittills- lapptäcke till vår dubbelsäng
Mars: En ny väskmodell, "Majsan", kom till
April: Vi renoverade barnrum vilket blev dretbra rent ut sagt
Maj: Min första jacka syddes, till Doris första vår på två ben
Juni: Kepsar går att variera med mönster och färger i oändlighet
Juli: Hemsytt i semestertid på mina egna barn
Augusti: s a g o g r y n blev enskild firma och fick Partille Bokhandel som återförsäljare
September: Det har blivit några tunikor till  den yngsta i familjen, här med katt på
Oktober: Pennfodral blev en ny produkt 2012
November: Portmonnä blev en ny produkt 2012 och Bohusläns museum återförsäljare av dem
December: Julmarknad, julklappar, julpresenter etc. Försäljning till olika delar av världen.
 
Hej då 2012 - Hej 2013!